Blog artikelen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://www.vastgoedadviesonline.nl/

Nederland wordt nog altijd van boven geregeerd

Komt u ook wel eens op een informatie avond van een project door de gemeente georganiseerd. Er is altijd wel een zaaltje vol mensen die aandachtig aanhoren welke plannen er zijn en hoe men dat heeft bedacht. Het ziet er op het oog goed uit maar de schijn bedriegt. Neem eens de moeite om met enig inhoudelijke vragen te komen. Dat levert weer een bijzonder moment van nadenken op dat vaak eindigt met een antwoord dat de vraag geheel heeft gemist of de opmerking dat de vraag nu nog niet kan worden beantwoord en dat men er later op terug zal komen.

Geen punt voor de betrokken burger die het luisterend oor van de ambtenaar serieus neemt en er vanuit gaat dat er wat wordt gedaan met de opmerkingen. Nee toch, u laat zich toch niet bij de neus nemen, het bos in sturen, misschien de hei op maar op zijn minst verwacht u serieus genomen te worden. Helaas wat ziet de werkelijkheid er weer anders uit!

Nederland wordt eenvoudig weg geregeerd door de bedrijven van enige importantie en de gemeente volgt. Alles op ieders maat afgestemd, kleine gemeenten worden door de kleinere bedrijven geregeld en de grotere gemeenten door de grote bedrijven. Wie betaalt bepaald zegt men wel eens, ik denk dat het klopt. Bezuinigingen op de organisatie van de gemeente leidt tot vermindering van kwaliteit en de positie en de kennis om de publieke taak goed uit te voeren wordt steeds moeilijker.

Maar de overheid is toch van ons, onze steun en toeverlaat om de kwaliteit van onze leefgemeenschap te bewaken. Met een lange termijn visie, zonder enig winst bejag op te komen voor onze belangen. De praktijk is weerbarstig de weg zijn we wel eens kwijt maar tegenwoordig lijken we wel volledig te ontsporen. Ambtenaren worden ingezet op basis van kosten, grondbedrijven geilen op winsten, wethouders gaan voor de eigen profilering, bedrijven drijven hun zin door met te dreigen dat ze vertrekken  en waar blijven wij als brave burgers??

Kent u een bouwheer?
 

Reacties

Already Registered? Login Here
Nog geen reactie
 

newspaper
©2008 Wolters vastgoed
 Website door: zegenrijk